Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Το ημερολόγιο της τάξης μας.



Κατά καιρούς έχω δει κάποια ημερολόγια του εμπορίου, και στο σχολείο μας έχουμε αγοράσει κάποια χρονιά και ένα από αυτά, και το έχουμε στη μία τάξη. Εγώ προτιμώ και συνεχίζω να χρησιμοποιώ ένα ημερολόγιο που φτιάξαμε πριν από πολλά πολλά χρόνια μαζί με το αδερφάκι μου που είναι κι αυτό νηπιαγωγός και έχει κι αυτό ένα ίδιο στην τάξη της.

Παρένθεση: Το είχα φτιάξει από χαρτόνι triplex, και τα μικρά λουλουδάκια και τα φρούτα κάθε εποχής που τα έκοβα με κοπίδι και μού΄χε βγει το χέρι. Άξιζε όμως τον κόπο, γιατί  πραγματικά άντεξε πάνω από δεκαετία. Τώρα πια ό,τι χαλάσει, το αντικαθιστώ με απλό χαρτονάκι και το πλαστικοποιώ. Επίσης θυμάμαι, ότι το είχα βάψει με κάτι τέλειες νερομπογιές που είχα αγοράσει από το LIDL, και που είναι από τα πιο value for money πράγματα που αγοράσαμε ποτέ για το νηπιαγωγείο μας. Ούτε ξέρω πραγματικά πόσα χρόνια έχουνε κρατήσει (και τις χρησιμοποιούμε αρκετά), άσε που έχουν τέλεια χρώματα και γενικώς δεν συγκρίνονται σε διάρκεια ζωής και ποιότητα με άλλες που κατά καιρούς έχουμε αγοράσει,ούτε με τις καλύτερες μάρκες τύπου pelikan κλπ. Γενικά, παρόλο που μετά τα γεγονότα  του φετινού καλοκαιριού  μπουκοτάρω  το LIDL, δεν μπορώ παρά να παραδεχτώ ότι οτιδήποτε έχουμε αγοράσει για αναλώσιμα του νηπιαγωγείου από κει ήταν άριστης ποιότητας. Πέρυσι έφερε μία καταπληκτική συσκευασία με ξηρά παστέλ, με τόσα υπέροχα χρώματα, που δεν έχω βρει όπου κι αν έχω ψάξει. Κλείνει η παρένθεση!

                          Το ημερολόγιό μου...

...Είναι αυτό εδώ με τα δέντρα των 4 εποχών και κάθε τι που έχει επάνω έχει μικρά χρατς χρατς και από τις δύο πλευρές. Κάθε φορά που έρχεται μια καινούργια μέρα την ξυπνάμε, το ίδιο και τους μήνες. Περιττό να πω, πόσο αρέσει η διαδικασία αυτή στα μικρά να το κάνουν!

\




Τα κινητά στοιχεία, (μέρες και μήνες) από τη μιά μεριά κοιμούνται και από την άλλη ξυπνούν

Τα καρτελάκια του καιρού



Πάντως το πλεονέκτημα που έχει το συγκεκριμένο ημερολόγιο σε σχέση με κάποια άλλα, είναι ότι σ΄αυτό απεικονίζεται ένας ολόκληρος χρόνος και έτσι τα παιδιά βοηθούνται στην ούτως ή άλλως πολύ δύσκολη για την ηλικία τους συνολικότερη αντίληψη του χρόνου, και την κατανόηση της χρονικής ακολουθίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου