Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Στο Αστεροσκοπείο...



Ένα πολύ ευχάριστο διάλειμμα ηρεμίας από  το ψυχοβγαλτικό ρώσικο τρενάκι των διαπραγματεύσεων του Ιουλίου ήταν η επίσκεψή μας στο Αστεροσκοπείο Πεντέλης το βράδυ της 12ης Ιουλίου.
Τη φετινή χρονιά στο νηπιαγωγείο, ασχοληθήκαμε με ένα project γύρω από το διάστημα. Μέσα σε όλα που είδαμε ήταν και κάποιες φωτογραφίες από το αστεροσκοπείο της Πεντέλης και ομολογώ ότι εντυπωσιάστηκα από το μέγεθος του τηλεσκοπίου. Ποτέ δε φανταζόμουνα ότι κάπου εδώ κοντά μας έχουμε ένα τόσο εξελιγμένο τηλεσκόπιο!!!!!!!!!!!!!!

Το αστεροσκοπείο στην Πεντέλη
Δεν είναι εντυπωσιακό;;;;;
Επειδή αυτό το θέμα το πιάσαμε μετά το Πάσχα και προς το τέλος της χρονιάς, δεν προλάβαμε να οργανώσουμε μια επίσκεψη στο Αστεροσκοπείο σαν σχολείο. Το έβαλα όμως στο νου μου, να πάμε οικογενειακά (γιατί στη ζωή μου δεν είχα ξαναπάει και πολύ με εξιτάριζε η ιδέα, ειδικά απ΄όταν είχα δει την Πολίτικη κουζίνα και μετά…θυμάστε που δούλευε ο Χωραφάς ;;;;) και το ίδιο πρότεινα και στους γονείς της τάξης μας και απ΄ότι έμαθα με μεγάλη χαρά κάποιοι πήγαν!
Με μεγάλη έκπληξη ανακάλυψα ότι το Αστεροσκοπείο είναι ανοιχτό συγκεκριμένες ημερομηνίες για βραδινές ξεναγήσεις για μικρές ομάδες κοινού. Αν θέλεις απ΄ο,τι διάβασα μπορείς να κλείσεις και ιδιωτική ξενάγηση….
Πήγαμε….Ωραίο μέρος!!! Αεροφωτογραφία κάτω η Αθήνα…Ευγενέστατοι άνθρωποι…Φροντισμένος χώρος….με αγάπη. Ήμασταν καμμιά 30αριά ετερόκλητοι άνθρωποι, οικογένειες, φίλοι, ζευγαράκια, φοιτητές…διάφοροι….Μας εξήγησαν διάφορα ωραία πράγματα για το Αστεροσκοπείο, για τη δουλειά που κάνουν εκεί…Μετά πιο πολύ για το διάστημα…(αλήθεια ξέρετε τι είναι το διάστημα;;;) Εμείς που ήμασταν εκεί, πέσαμε όλοι έξω!!!!!!!!!!Είδαμε να σουρουπώνει πάνω απ΄την Αθήνα, να λάμπει η Αφροδίτη στο σούρουπο και μετά…ΟΛΕ!!! πήγαμε στο χώρο με το τηλεσκόπιο και ναι!!!!!!!!!!!!! είδαμε τον Κρόνο!!!!!!! Με τα δαχτυλίδια του,… με τα όλα του!!!Και μετά πάλι έξω παρατηρήσαμε διάφορα αστέρια και αστερισμούς…Όποιος ήθελε μπορούσε να μείνει και πιο αργά, είχε και συνέχεια….. prive ολονύχτιο telescope party!!!
Την ξενάγηση μας την έκανε ένας φοβερός τύπος, ο κύριος Άρης Μυλωνάς που ήταν όλα τα λεφτά!!! Ο άνθρωπος ξεχείλιζε από πάθος και αγάπη γι΄αυτό που κάνει αλλά μας τα εξήγησε όλα με τόσο χιούμορ και τόση απλότητα που πραγματικά μικροί μεγάλοι περάσαμε τέλεια!!!!Θαυμάσαμε, μάθαμε, νοιώσαμε δέος, και πραγματικά γελάσαμε πολύ!!!
Σας ευχαριστούμε πολύ όλους εσάς εκεί σ΄αυτό τον όμορφο χώρο, μας κάνατε να ξεχάσουμε τα προβλήματα των ημερών αλλά κάπου κι όλας μετά απ΄αυτή τη νύχτα μείναμε να σκεφτόμαστε, πόοοοοσο πραγματικά μικρά κι ασήμαντα είναι αυτά που μας απασχολούν μπροστά στην μεγαλείο και την απεραντοσύνη που μας περιβάλλει…

Υ.Γ.1  Μακάρι να δέχονται νηπιαγωγεία…Δεν το ξέρω σίγουρα αν γίνεται…Πάντως κύριε Άρη αν με διαβάσετε, μπορείτε κάλλιστα να παρουσιάσετε το πρόγραμμα, (ειδικά εσείς…) και στα μικρά μας…Θα σας λατρέψουν!!!!!!!!!!!!

Υ.Γ.2 Θα γίνουν απ΄ό,τι διάβασα κι άλλες ξεναγήσεις από τέλη Αυγούστου.
ΝΑ ΠΑΤΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου